1 Eylül 2010 Çarşamba

Yoğurtlu Pancar Salatası

Pancarın bizim mutfağımızda pek de yeri olduğunu söyleyemeyiz, salatalarımıza koymayız ya da yemeğini yapmayız.
Az sonra vereceğimiz tarifin, havuçlusunu sık sık, kereviz ve kabaklısını da havuç kadar olmasa da arada bir mutlaka yapar ve keyifle yeriz.
Ama pancarın faydaları say say bitmeyince , babam da pazardan en güzelini alıp, eve getirince onları değerlendirmemek de ayıp olacaktı.
Pancar salatasını yapınca da anlaşıldı ki , biz bu güzel renkli sebzeye bunca zaman haksızlık etmişiz.Kesinlikle tavsiye ederiz.

P1150044_

Malzemeler

2 adet pancar
1.5 su bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı mayonez
Tuz-Şeker

Yapılışı.


  1. Pancarları kabuklarını soyduktan sonra, çatal batırdığımızda yumuşak bir kıvama gelinceye kadar , bir tatlı kaşığı şeker attığımız suda haşlıyoruz. (Evet şeker atıyoruz ve buram buram toprak kokan pancarların bu özelliğini bertaraf ediyoruz.)


  2.  1.5 su bardağı süzme yoğurdu , 1 tatlı kaşığı tuz ile ezdiğimiz sarımsak ile karıştırıyoruz. (Oldukça katı bir kıvamı olan süzme yoğurdu, tel çırpıcıyla çırparak yumuşatıyoruz. Gerekirse biraz su da eklenerek çırpılabilir, normal yoğurdu sulu olacağından tercih etmiyoruz.)


  3.  1 tatlı kaşığı mayonezi de yoğurduğumuza ekliyoruz.


  4.  Haşlanmış ve soğumuş pancarları rendeledikten sonra yoğurtla karıştırıyoruz vee hazır!
Afiyet olsun!

2 yorum:

  1. Hmm, ben bunu bir yerde denemiştim ve bayılmıştım. e bu kadar kolay tarifi bulup da denememek olmaz!

    Ellerinize sağlık kızlar.. Bence bol bol meze tarifi verin siz - tatlı ile hiç aram yoktur ama böyle şeylere bayılırım!!!

    YanıtlaSil
  2. mutlaka dene emelcim, önerini de dikkate alacağız:) teşekkürleer.

    YanıtlaSil