13 Şubat 2011 Pazar

Portakal Reçeli

2 ya da 3 sene önce İstanbul'da staj yaparken kuzenlerim beni evlerinde oldukça konforlu bir şekilde misafir etmişlerdi.Bu süre içinde bir gün kahvaltı ederken Sevgi yengem'in 1 yıl önce yaptığı portakal reçeli ortaya çıktı.Ve en Ankara'ya döner dönmez telefona sarılıp kendisinden bu tarifi istedim.O günden sonra portakal reçeli bizim eeeen çok sevdiğimiz reçel oldu.Sevgi yengeme bu lezzeti bize öğrettiği için teşekkürler...
Başka tariflerde portakalların kabuklarının rendelendiğini,sadece kabuklarından yapıldığını okuyabilirsiniz.Bu tarif oldukça zahmetsiz.Sadece 3 gün beklemeniz gerekiyor.3.gecenin sonunda sabah uyanıp reçeli kaynatmaya başladığınızda tüm ev ahalisi kendisini portakal bahçelerinde uyanıyormuş gibi hissediyor:)
Malzemeler:
1 kg portakal
1 kg şeker
oranges
Yapılışı:
Portakallar tam daire dilimlenip 4'e bölünür.(yani yarım ayları ortadan ikiye bölmeniz gerekiyor.)Portakallar bir tencereye alınır ve üzerlerini geçecek kadar su ilave edilir.3 gece serin bir yerde bekletilir.3.gecenin sonunda tencerenin dibinde 1 su bardağından biraz daha az su kalacak şekilde suyu süzülür.
1 kg şeker ilave edilir.Kıvama gelene kadar kaynatılır.(yaklaşık 1 saate yakın.)

Not: Portakal reçeli durdukça güzelleşen bir reçeldir haberiniz olsun:)Bir de afiyet bal şeker olsun.

7 yorum:

  1. bu sabah annemin hazırladığı kavanozun dibini sıyırmış bir insan olarak yenisi kendim yapmaya karar verdim! tarif bir yana renkler aslen cezbetti fotoğraflarda:) afiyet olsun!

    YanıtlaSil
  2. Ben hiç portakal reçeli denemedim, hep çok zahmetli olacak gibi düşünürdüm ama bu pratik tarif fikrimi tamamen değiştirdi:).
    Evi portakal kokusuna bürüme zamanı gelmiş:).
    Ellerinize sağlık kızlar, nefis bir görüntü bu..
    Sevgilerimle:).
    aslı

    YanıtlaSil
  3. Ben de deniyorum hemen :)

    YanıtlaSil
  4. İlk defa bu gün gördüğüm blogunuzu, özellikle fotoğrafları çok beğendim. Her ikinize de hem meslek hayatınızda hem de blogunuzda başarılar dilerim. Ayrıca portakal reçelini deneyeceğimi de belirteyim. Sevgiyle.....

    YanıtlaSil
  5. yaaa ama hadi yeni mamalar yapın,ben yapıyordum onları:(

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,blogunuza bundan önce girdim mi bir türlü hatırlayamıyorum ama çok şey kaçırmışım bunun farkındayım!
    Özellikel profil yazısı çok tatlı ev tabiki fotoğraflar ve de güzelim lezzetler..
    Pazar günü herhalde haftaiçi çalışan-okuyan herkes için ortalama aynı yada blog sahipleri için diyede daraltabiliriz:)
    bende pazarları ne varsa deniyorum bazen evde pasta-kurabiye kek aynı anda dhai oalbiliyor bu sebeple:)
    ellerinize sağlık herbiri için..

    YanıtlaSil
  7. portakal reçeli her yörede ayrı ün kazanmış bir tatlı ama en iisi http://www.yoreseltatlarimiz.com da doğbes ürünlerinde denemenizi tavsiye ederim...afiyet olsun .

    YanıtlaSil