Bugün bayram. Ev telaşlı. Yine de her zaman lezzetli bir kurabiye pişirmek için vakit vardır. Zaten aşağıda tarifini vereceğimiz bu lezzeti pişirirken mutfak karışmaz, etraf dağılmaz, çok zaman harcanmaz.
Hayatımın en eğlenceli ve en öğretici günlerini geçirdiğim, Kuki’de katıldığım pastacılık kursunda öğrendiğim bu kurabiye, hem ev halkının hem de arkadaş çevremizin favorileri arasındadır.
İddia ediyoruz ki bu kurabiyeden bir tane yiyip sevmeyecek, bu tarife uyup mükemmel bir kurabiye yapamayacak biri yok.Tarif için Lokman Usta’ya teşekkürler. Herkese iyi bayramlar ve sevgiler...
Kuki pastacılık kursu için;
Malzemeler
150 gr Yumuşak Margarin vey a Tereyağı (Becel kullandık)
80 gr Toz Şeker
100 Gr Esmer Şeker (Biz tarifin tamamında evde olmadığı için beyaz şeker kullandık)
2 adet Yumurta
300 gr un(mutlaka eleyin)
5 gr kabartma tozu (yarım paket)
1 paket vanilya
150 gr damla çikolata(2 paketten biraz az bitter çikolatayı kırarak da yapabilirsiniz.)
1 su bardağı kırık fındık
Yapılışı
Margarin ve şeker iyice çırparak karıştırın. Karıştırılırken yumurtalar tek tek ilave edin.
Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, vanilya, damla çikolata ve kırık fındığı karıştırın.
Sonra tüm malzemeleri karıştırın ve hamuru yapın.
Püff noktalarımız
*Hamurun hafif cıvık bir kıvamı olacaktır, endişelenmeyin, buz dolabında 30 dakika beklettikten sonra kurabiyeleri fırın tepsisine yerleştirin.
*Hamuru eğer evde varsa dondurma makasıyla yuvarlak şekil vererek kesin, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
Pişirme
Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin.
kendilerinden bi kac kacını bugün yemis bulunuormm:)) bayıldm bayıldm bayıldmm mmmmmmmmmmmmmmmmmm:)))
YanıtlaSilyudumm ben buarada:)
merhabalar..dün akşamki denememde ne yazık ki benim kurabiyelerim.pek bir kabardı kabardı.
YanıtlaSilsanırım bunda kendilerini kalp şeklinde yapmaya çalışmış olmam ve cidden hamur cıvıklığının biraz fazla oluşu etkendi.bilmiyorum.bir el atıpta yardımcı olursanız sevinirim
esenlikler (:
vallahi bu derece cıvık hamurlu bir kurabiyeye kalp şekli vermeye çalışmandan ötürü seni tebrik ediyoruz öncelikle:)kurabiyenin hamuru cıvık oluyor orası doğru:)biz dondurma kaşığıyla tepsiye dizdikten sonra ben yassı sevdiğim için üzerinden bardakla bastırıyorum hafifçe merve tombik sevdiği için bastırmayıp olduğu gibi bırakıyor.ve onlar kabarıyor.bence sen bu kurabiyeye kalp şekli vermekten vazgeç derim ben:)sevgiler:)
YanıtlaSilcidden kalp şeklinde bir terslik olduğunu anlamıştım =)
YanıtlaSiltadları enfesti.ama
biraz önce bundan yaptım.... hamileyim ve sanırım bundan sonra canım hep bunu çekecek!!
YanıtlaSilBA-YIL-DIIIIMMM!!!
teşekkürler!
leylaa sana da bebeğe de afiyet olsun vee eline sağlık diyoruz:))
YanıtlaSilmerhabalar tarifi aldım harika oldu gerçekten süper
YanıtlaSilDenedim şimdi ama olmadı iyice yayıldı kurabiye hariç herseye benzedi neyi yanlış yaptım bilemedim :((
YanıtlaSilAz once cikardim firindan... cok guzel oldu.. tsk ederim. bn 30dk fazla bekelttim dolapta hamur iyice dondu cok kolayca yuvarladim elimde.. tadida goruntusude cok guzel oldu... tekrar tsk ederim
YanıtlaSilmerabalar,
YanıtlaSilBu Kurabiyeyi herkese tavsiye ederim... ve size önerim margarin yerine tereyağ kullanmanız.Böylece Kurabiyeniz aşırı vıcık vıcık olmaz :)