30 Ocak 2011 Pazar

Sütlü Erişte.

Çoook uzun bir aradan sonra inanılmaz kolay ve lezzetli bir tarifle karşınızdayız.Bundan sonra yine belirli bir süre bizi götürecek kadar tarif birikti elimizde hiç meraklanmayın.Zaten şu sıralar bizi en mutlu eden şey sanırım yemek yemek.Bir de böylesine basit ve aşırı lezzetli bir tarifi bulunca sizinle paylaşmadan edemedik.Ne de olsa paylaşmak güzeldir...

Yıllardır evimizi pür ve pak eden Daniye Teyzemiz bile çok beğendi bu yemeği ki kendisinin herşeyi beğendiği söylenemez:)Tarif dün yapıldı,dün bitti:)elinizi çabuk tutun ve hemen uygulayın.

Bu arada umarız yeni blog yapımızı beğenmişsinizdir.Yalnız tadilat hala devam etmekte..Birkaç renk değişikliği olur ise şaşırmayınız.Yapım aşamasında bana sabırla nasıl yapacağımı anlatan selçuk'a teşekkürü borç biliriz..


Malzemeler:
250 gr erişte
yarım litre süt
100 gr kaşar
50 gr tereyağ
tuz
karabiber

Yapılışı:
Sütü 1,5 su bardağı su ve tuz ile kaynatın.Kaynayınca içine erişteleri ve tereyağını ekleyin.7 dk haşlayın.Kaşar peynirini rendeleyip yarısını kaynamakta olan eriştelere katın ve karıştırın.Karışımı yağaladığınız bir fırın kabına alın.Üzerine kalan kaşar peynirini serpin.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20dk pişirin.Afiyet bal şeker olsun:)

6 yorum:

  1. hımm nefis görünüyor,benden de size bi tarif normal haşlanan erişte üstüne bol beyaz peynir ve dövülmüş ceviz deneyin,ben bayılıyorum:))

    YanıtlaSil
  2. ben de bugün erişte yapayım diyordum, süper bi tarif oldu benim için.
    öperins!

    YanıtlaSil
  3. Alle,tarifi denemen bizi çoooook mutlu etti..:)

    YanıtlaSil
  4. Haslanan eristeyi suzecek miyiz yoksa haslanan suyuyla mi.kaba alicaz cvp yazarsaniz sevinirim tarifi yapmayi dusunuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. erişteyi haşladığımız su zaten çok az suyu süzmenize gerek yok.

      Sil