19 Eylül 2010 Pazar

Sütlü Patates



Bu tarif, tatilimiz esnasında tanıştığımız, kaldığımız otelin şefi Mehmet Ali Bey'den. Kendisi yemeklerin püf noktalarını soran bizleri , bıkmadan ve usanmadan yanıtlaması ve tariflerini eksik söylemeden tüm ayrıntılarıyla anlatması nedeniyle gönlümüze taht kurmuştur.
Neredeyse her akşam bıkmadan usanmadan yiyebiliceğimiz bu fırında patates tarifi, kremalı olarak pişirilen usule göre kesinlikle daha az kalorili çünkü krema yerine süt kullanılıyor.Yine kremalı patates tarifinden farklı olarak, bir süre ocakta pişirildikten sonra fırına verildiğinden, patateslerin diri kalması riski de olmuyor. Her güzel yemeğin yanına yakışan ve oldukça kısa süre de pişen bu yemeği, bu akşam, soya sosuyla sotelenmiş mantar ve yanında roka salatasıyla yemiş biri olarak söyleyebilirim ki; deneyin, bayılacaksınız.

Malzemeler
3 orta boy patates
1 su bardağı süt
1.5 yemek kaşığı tereyağı
Üzerine serpmek için kaşar
Tuz-Karabiber
Yapılışı
  1. Tavada tereyağını eritin.
  2. Cips şeklinde kestiğiniz patatesleri ekleyin.
  3. 10 dakika boyunca arada bir karıştırarak pişirin.Bu arada tuz ve karabiberi koyun.
  4. Sütü ekleyin ve patatesler sütü çekip hafif yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
  5. Patatesleri  fırına dayanıklı bir kaba alıp, üzerine rendelediğiniz kaşarlı ekleyip, 180 derece ısıtılmış fırında üzerin kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun!

8 yorum:

  1. nefis görünüyor,elinize sağlık.. kremalı ve başemelli yapıyordum bunuda mutlaka değeyeceğim..

    YanıtlaSil
  2. ben bunu görmemişim nasıl olduysa ve bi sonraki postta sormuşum. çok ayıpladım kendimi ve sildim yorumumu ordan. yarın akşam yapıyorum direk.

    YanıtlaSil
  3. sonuca dair yorumlarını bekliyoruz:)

    YanıtlaSil
  4. Muhteşem oldu şiddetle tavsiye ediyorum :))

    YanıtlaSil
  5. ben de yaptım,saglık canavarı olduğumdan kremanın işin içine girmemesi yerken beni daha bi mutlu etti:)

    YanıtlaSil
  6. siteniz harika hepsi denenmeli bu tariflerin ba yil dim..

    YanıtlaSil