24 Ekim 2010 Pazar

Enginarlı Makarna

Makarnayı hergün yesek bıkmayacağımız tek yemek olarak seçebilir miyiz?Bu bir soru cümlesi çünkü ben(Bahar) bazen iş yerinde sürekli olarak yemekten fenalık geçirebilecek raddeye gelebiliyorum.E tabi hergün farklı bir çeşit olsa fena olmazdı.Bu tarif makarnayı çeşitlendirebilmek ve farklılaştırabilmek için gayet uygun.Enginar şu dünyada en sevdiğimiz sebzelerden biridir.Şu yazımda ailecek enginarı delicesine sevdiğimizden bahsetmişim.O dünya tatlısı enginarlar makarnayla birleşince ağzımıza layık olur mu?olur.
Tarifimiz Merve'nin kuki kursunda ki Soner Usta'dan.
IMG_7640
Malzemeler
6 adet enginar kalbi (konserve)
1 paket krema (250 gr)
1 paket yassı makarna
1 yemek kaşığı tereyağ
Üzerine serpmek için dövülmüş ceviz
Tuz-Karabiber
IMG_7627

Yapılışı

Makarna haşlanırken bir başka tencerede tereyağı eritin.
Erittiğiniz tereyağında küp şeklinde doğranmış enginarları soteleyin.
Kremayı, tuzu ve karabiberi de ekleyin.
Krema fokurdadıktan sonra, haşlanmış ve süzülmüş makarna ile karşıştırın.
Üzerine dövülmüş ceviz serpin.
Afiyet olsun.

Dip not: Konserve enginar yerine, taze enginar kullanacaksanız, enginarlarınızı biraz limon ve zeytinyağı eklediğiniz suda kaynatarak, yumuşak hale geldikten sonra sosu yapabilirsiniz.

4 yorum:

  1. sonunda bi tarif geldi..tam bugün diyodum nerde mtfaktaki 2 kişi:) bi de cevizli acı verin yaa ..sizden normalde de alırım da kaybediyorum yazdıklarımı..burdan iyi oluyor:) didem ben

    YanıtlaSil
  2. çok yakında cevizli acı tarifi de verilecektir:)

    YanıtlaSil
  3. cevizli acı.
    ısrarla bekliyoruz :)

    YanıtlaSil