Uzun bir aradan sonra Merhaba.
Buralarda yokken de yeni tarifler denedik, çok güzel yemekler yedik ve harika fotoğraflar çektik dersek, belki kızmazsınız:)
Bu tarife gelince; gerçekten kolay ve leziz.
Sadece, tavuktan hiç hazetmeyen babamın şu cümlesi bile bu tarifi anlatmaya yetecektir sanırım.
"Bana tavuk yedirmek istiyorsanız, böyle pişirin!"
Malzemeler
2 parça tavuk göğsü
5 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı köri
Tuz-Karabiber-Kırmızıbiber-pulbiber
Üzerine serpmek için çörek otu
Yapılışı
Tavuklarınızı şeritler halinde doğrayın.
Çörek otu hariç tüm malzemeyi katarak yaptığınız sosa, tavuk parçlarını ekleyin ve en az 2 saat buzdolabında bekletin.
Tavuklarınızı teflon tavada, ızgara ya da mangalda pişirin,üzerine çörek otu serpin ve afiyetle yiyin.
Buralarda yokken de yeni tarifler denedik, çok güzel yemekler yedik ve harika fotoğraflar çektik dersek, belki kızmazsınız:)
Bu tarife gelince; gerçekten kolay ve leziz.
Sadece, tavuktan hiç hazetmeyen babamın şu cümlesi bile bu tarifi anlatmaya yetecektir sanırım.
"Bana tavuk yedirmek istiyorsanız, böyle pişirin!"
Malzemeler
2 parça tavuk göğsü
5 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı köri
Tuz-Karabiber-Kırmızıbiber-pulbiber
Üzerine serpmek için çörek otu
Yapılışı
Tavuklarınızı şeritler halinde doğrayın.
Çörek otu hariç tüm malzemeyi katarak yaptığınız sosa, tavuk parçlarını ekleyin ve en az 2 saat buzdolabında bekletin.
Tavuklarınızı teflon tavada, ızgara ya da mangalda pişirin,üzerine çörek otu serpin ve afiyetle yiyin.
ne kadar yakışıyor değil mi yoğurtla marine etmek tavuğa! ben de ilk denediğimde dokusuna, tadına hayran kalmıştım - reader'da resmi görünce uzaktan kurabiye sandım, meğer tavuk imiş:) ellerinize sağlık!
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilkesinlikle öylee:) kurabiye gibi yumuşacıktı vallahİ:))
YanıtlaSil