5 Aralık 2010 Pazar

Mısır Unlu Ekmek.

IMG_8337

Kahvaltılarınıza,5 çaylarınıza çok uygun bir tarfile karşınızdayız!çok çok yakında yılbaşı gecenizi lezzetlendirecek tarifler burada!
IMG_8339
Malzemeler: 3/4 su bardağı un
3/4 su bardağı mısır unu
1 çay kaşığı tuz
1,5 çorba kaşığı kabartma tozu
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt(biz süzme yoğurt kullandık)
1 yumurta
60 gr tereyağı (eritilmiş)
100 gr beyaz peynir,ufalanmış
3 çorba kaşığı dereotu,ince kıyılmış
uzun kek kalıbı

yapılışı:
fırını 180 dereceye ayarlayın
un,mısır unu,tuz ve kabartma tozunu bir kaba eleyin.
başka bir kapta süt,yoğurt,yumurta ve tereyağını karıştırın.
beyazpeynir ve dereotunu sütlü karışıma ilave edin.
sütlü karışımı yavaşça unlu karışıma ekleyin ve telle hafifçe karıştırın.
karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün.
kürdan batırdığınızda hamur yapışmayacak kıvama gelene kadar pişirin.yaklaşık yarım saat..

evde o gün, bir türlü annemin yaptığı gibi yapamadığımız havuç salatası vardı.yanına çok yakıştı.
kek ertesi gün sanki daha da bir lezzetliydi.afiyet bal şeker olsun.
IMG_8356
tarif:425 gr gamze bursa.

3 yorum:

  1. çok güzel duruyor - malzemeler de gayet makul duruyor! ama tüm tepsiyi yiyebileceğim düşünülürse, makul olmaktan çıkar tabi:) Ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederiz.. denemeye değer..

    YanıtlaSil
  3. Çok leziz olmuş fotoğrafları çok beğendim!
    sizi izninizle takibime aldım..selamlar.

    YanıtlaSil