Kahvaltılarınıza,5 çaylarınıza çok uygun bir tarfile karşınızdayız!çok çok yakında yılbaşı gecenizi lezzetlendirecek tarifler burada!
Malzemeler: 3/4 su bardağı un
3/4 su bardağı mısır unu
1 çay kaşığı tuz
1,5 çorba kaşığı kabartma tozu
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt(biz süzme yoğurt kullandık)
1 yumurta
60 gr tereyağı (eritilmiş)
100 gr beyaz peynir,ufalanmış
3 çorba kaşığı dereotu,ince kıyılmış
uzun kek kalıbı
yapılışı:
fırını 180 dereceye ayarlayın
un,mısır unu,tuz ve kabartma tozunu bir kaba eleyin.
başka bir kapta süt,yoğurt,yumurta ve tereyağını karıştırın.
beyazpeynir ve dereotunu sütlü karışıma ilave edin.
sütlü karışımı yavaşça unlu karışıma ekleyin ve telle hafifçe karıştırın.
karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün.
kürdan batırdığınızda hamur yapışmayacak kıvama gelene kadar pişirin.yaklaşık yarım saat..
evde o gün, bir türlü annemin yaptığı gibi yapamadığımız havuç salatası vardı.yanına çok yakıştı.
kek ertesi gün sanki daha da bir lezzetliydi.afiyet bal şeker olsun.
tarif:425 gr gamze bursa.
çok güzel duruyor - malzemeler de gayet makul duruyor! ama tüm tepsiyi yiyebileceğim düşünülürse, makul olmaktan çıkar tabi:) Ellerinize sağlık!
YanıtlaSilçok teşekkür ederiz.. denemeye değer..
YanıtlaSilÇok leziz olmuş fotoğrafları çok beğendim!
YanıtlaSilsizi izninizle takibime aldım..selamlar.