19 Aralık 2010 Pazar

yılbaşı sofraları için:ananaslı tavuklu pilav...

Bu tarif 92 senesinde gittiğimiz bir otelde yemeğe çok meraklı olan annem ve teyzemin aşçıdan bu tarifi almaları üzerine yemek defterlerimizdeki yerini almıştır.Sonraları ailece yenilen kalabalık yemeklerde etin ya da sebze yemeklerinin yanında servis edilmiştir.Yeni yılda evde yenecek sıcacık bir yemekte sofranıza farklı bir lezzet ve renk katacak bu tarifi deneyin pişman olmayacaksınız!!!

Malzemeler:
2 parça tavuk göğüsü
1adet küçük soğan
Yarım demet maydonoz
1 parça kereviz sapı
1 ölçü pirinç
6 dilim ananas
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
kara biber

IMG_8848
yapılışı:
Tavuk eti kuru soğan,maydonoz ve kereviz yapraklarıyla birlikte tuz karabiber ilavesi ile haşlanır.Pirinç zeytinyağında kavrulur.Üzerine haşlanmış tavuk etleri ve pirincin ölçüsüne uygun olarak tavuk suyu ilave edilir.Tuzu eklenir.Pilav pişirilir.Pilav demlendikten sonra doğranmış maydonoz ve iri doğranmış ananas dilimleri ile karıştırılır.Ilık veya soğuk olarak servis edilir.Afiyet bal şeker olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder