19 Aralık 2010 Pazar

Ballı zencefilli Yılbaşı kukisi!

Veeee yılbaşı kurabiyeleri...Kendimi bildim bileli her yılbaşında oraya buraya şuraya kurabiye hediye ederiz biz.Özellikle teyzem her yılbaşında mutlaka kurabiye dağıtacak milyonlarca insan bulur.Biz eskiden çok başka tarifler uygulardık.Misal; annemlerin komşusu Lütfiye Hanım Teyze'nin kurabiye tarifi vardır kii yeri geldiğinde hala o tarifi de uygularız.Son birkaç yıldır uyguladığımız bu tarif ise  tam olarak bu iş için yaratılmış.Çünkü kurabiyeyi şekillendirirken en ufak bir sıkıntı yaşamıyorsunuz.Ayrıca tadı oldukça lezzetli.Tarif Merve'nin Kuki Kursun'dan..
IMG_8841
Malzemeler:
100 gr toz şeker
170 gr margarin
150 gr bal
1 yumurta
450gr un
5gr tarçın
1 paket kabartma tozu
5 gr ezilmiş kabukları ayıklanmış karanfil
5gr zencefil
1 adet limonun kabuk rendesi
1 paket vanilya

IMG_8840
yapılışı:
şeker,margarin ve bal iyice karıştırılır.Unun ortası açılır,tüm malzeme içerisine konulur yoğruşur.Hamur buzdolabında yarım saat bekletilir.7mm kalınlığında açılır.Kalıplarla kesilir.170 derecede 12-15dk pişirilir..
Üzerini süslemesi size kalmış...

Biz geçen yıl ki denemelerden sonra bu yıl daha simple yollara başvurmaya karar verdik ve ortaya bunlar çıktı..Daha basit çözümlemelere başvurmamızdaki sebeplerden biri zamansızlıklarımız...Sizin zamanınız bolsa ve yılbaşı süsleri için çıldırıyorsanız keyfini çıkara çıkara kurabiyelerinizi süsleyin!!

IMG_8852

5 yorum:

  1. aslında tek uzun süre bekleme süresi yoksa oldukça pratik bir tarif, hem de neredeyse hep evde olabilecek malzemeler ile... pratik/basit süslemeler ise gayet iyi fikir vermiş. ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  2. coook cici olmuşlar bence,evime gidince ilk iş yapıcam canım kocişime:))

    YanıtlaSil
  3. Yılbaşı için yapmak lazım böyle süslü kurabiyeler, ne var ki şu aralar benim üstümde bir rehavettir gidiyor; aklımda yapılacak onca tarif, uygulamaya gelince tembellik devreye giriyor:).
    Nefis olmuş kurabiyeler. Özellikle de bir kurabiye tarifinde ilk kez rastladığım karanfilin nasıl bir lezzet katacağını çok merak ettim, mutlaka denenmeli.
    Ellerinize sağlık:).
    Mutlu yıllar şimdiden.
    aslı

    YanıtlaSil
  4. Ohaa harika yapmışsın abla

    YanıtlaSil
  5. sütüme,saralleme karışma;teşekkür ederizz:)
    uyduruk prenses; sonucunu bildir lütfen:)
    kristal kelebek; karanfili çok sevmememize rağmen, bu kurabiyeye tadından önce kattığı koku için mutlaka eklenmeli..
    kon tiki; teveccühünüz:)

    YanıtlaSil