6 Şubat 2011 Pazar

Sakızlı Muhallebi(vişne soslu)


Biz yemek blogumuzu açarken herkesin yapabileceği,herkesin rahatlıkla bulabileceği malzemelerden oluşan tarifleri sizlerle paylaşmayı kendimize hedef koyduk.Tariflerimizi yazarken her kelimemize,her cümlemize dikkat ediyor,her aşamayı adım adım yazdığımızdan emin olmaya çalışıyoruz ki yanlış anlamalar olmasın.Umarız hedefimizden şaşmadan sizlere mutlu tarfiler verebiliyoruzdur.Blogumuza yeni yemekler ve yeni tarifler eklemek,bizler için her defasında yeni bir heyecan ve mutluluk sebebi.Tariflerimizin denendiğini duymak müthiş bir his.
Bugün sizlerle bizlerin çok sevdiği,hafif,sütlü bir tatlıyı paylaşacağız.Yapması kolay,yemesi lezzetli,damla sakızı sevenler için vazgeçilmez.Damla sakızı sevmeyen Merve'nin bile severek yediği bu tatlının tarifi sevdiğimiz kitap 425 gr dan...
Malzemeler:
1lt süt
1su bardağı şeker
1su bardağı ekstra süt
1 su bardağından 1 parmak eksik un
1 yumurta akı
2 parça minik damla sakızı
1 paket vanilya

Sos için:
2 su bardağı vişne suyu
Göz kararı dondurulmuş vişne
4 çorba kaşığı toz şeker
2,5 yemek kaşığı buğday nişastası
Yapılışı:
Süt ve şekeri bir tencerede zaman zaman karıştırarak kaynatmaya başlayın.Başka bir kapta 1 su bardağı süt ile unu ezerek karıştırın.İçine yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.(iyice karışması için çırpıcıyı kullanabilirsiniz)
Bu karışımı kaynamaya başlayan süte yavaş yavaş katın ve bir yandan da karıştırın.Damla sakızını havanla dövün ve sütün içine ekleyin.Vanilyayı ilave edin.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.Birkaç kez muhallebinin pıt pıt kaynamasına dikkat edin ki daha sonra un kokmasını engelleyin.(tarifin kendisinde bu esnada 75gr tereyağı katılıyor,ama biz katmadık.)Köpürür gibi oluncaya kadar blender la çırpın.Karışımı kaselere paylaştırın ve soğumaya bırakın.

Vişne suyu için dondurulmuş vişnelerin üzerine 2 su bardağı su ve şekeri koyup 1 taşım kaynatın.Çok fazla kaynatmayın ki vişneler büzüşüp şekilleri bozulmasın.Vişne tanelerini bir kenara ayırıp,vişne suyunun içerisine nişastayı ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.Kaynadıktan sonra ocaktan alın.Soğuyan muhallebilerin üzerine paylaştırın,üzerlerine vişne tanelerini yerleştirin.Afiyet bal şeker olsun.

Püfff:Damla sakızı tanelerini buzlukta saklamanızda fayda var.Havanla döverken kolaylık sağlar.

3 yorum:

  1. tarif nefis:) özellikle "birkaç kez muhallebinin pıt pıt kaynaması" hadisesine çok güldüm! gayet anlaşılır evet tarifleriniz pıt pıt efekti ise harika! püfff ise çok yerinde! ellerinize sağlık tarif de fotoğraflarda çok güzel olmuş!

    YanıtlaSil
  2. Hem yapmayi hem de yemeyi en cok sevdigim tatlilardan biridir sakizli muhallebi, hele de visneli olursa. Sakizi buzlukta muhafaza etme fikri cok hosuma gitti, ben havanda doverken bir kasik seker kullaniyorum ama bir dahaki sefere sizin yonteminizi deneyecegim. Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  3. sevgili sütüme sarelleme karışma; çok teşekkür ederiz:) pıt pıt kaynama bizim evde çok sık kullanılan bir tabirdir:)) püffler ise hep annemden:))

    megi; şeker yöntemi de mantıklıymış.. mutlaka dene tarifi:))

    YanıtlaSil