17 Ağustos 2010 Salı

When life gives you lemons,make lemonade..

Annemiz bir limonata yapar ki şahaneden 5 yukarı olur.Sizin anneniz de yapıyordur belki bilemem.Ama eğer yapamıyorsa müjdemi isterim!!!Çünkü size tarifini veriyoruz.Artık sizinki de limonata yapabilecek.Ya da siz yapın..Tarifimiz evinde limon şeker ve su olan herkese..Annem bu tarifi anneannemden öğrenmiş.Anneannem ise tarifi Ankara'nın meşhuuuuur pastanesi Akman'ın sahibi Akman Amca'dan almış.Akman'ın limonatası hiçbir zaman tadından bir şey kaybetmez.Yanında sosisli sandviç yemezseniz hata edersiniz, bizden söylemesi.Annem yemek yapmanın her zaman sabır işi olduğunu söyler.Sabırsız olan ben (Bahar) yemek yaparken sabretmeyi öğrenmişimdir.Zaman zaman hala sabırsızlıklar yaşamıyor değilim..Bu limonatanın da 1 gece bekletilmesi lazım.Sabredin lütfen.Şahane oluyor!Buyrun Merve'nin ağzından tarifimiz;

 
P1150020_1

                                                                              
Malzemeler
3 adet limon
Şeker
Su
Yapılışı
1-)3 adet limonu bir kasenin içine rendeliyoruz.
2-)Rendelediğimiz limon kabuklarının üzerini geçecek kadar toz şeker ile kaplıyoruz. (Burada toz şeker miktarını çok hoş bir tabir olmasa da göz kararı olarak belirtiyoruz. Ayrıca limonatanın tatlılığı damak zevkine , tercihlere göre değişeceğinden,  şeker veya su ekleyerek favori limonatanızı yapabilirsiniz:)
3-)Kabuklarını rendelediğimiz üç limonun suyunu sıkarak şekerlerin üzerine döküyoruz.

P1150019_1
Gelelim Annem'in limonatasının çok güzel olmasının sırlarına;

*Öncelikle limon rendeleri üzerine şeker döküp daha sonra limon suyunu ekleyerek, limonatanın acımtırak olmasını engellemiş oluyoruz.

*Limon rendesi, şeker ve limon suyundan oluşan karışımı içine bir kaç limon kabuğunu bütün olarak atmak suretiyle bir gece buz dolabında bekletiyor ve böylece limonatanın yoğun bir aroması olmasını sağlıyoruz.

4-)Limonata yapmak istediğimizde karşımı süzgeçten geçirip, üzerine su ekleyerek servise hazır hale getiriyoruz.

Keyfinize göre şeker ya da su ekleyebilirsiniz. Tüm bu malzemelerle 1 lt ye yakın limonata elde etmek mümkün.

Afiyet olsun:)

5 yorum:

  1. benim yaptığım limonata tarifine benziyor ancak bende ölçüler de mevcut. Şöyle; 4 adet limonata rendelenir,limonların suyu da rendelenmiş kabuklara eklenir, içine de 1 su bardağı şeker konup 1 gece bekletilir, süzgeçten geçirilip üzerine 7 bardak su eklenir. afiyet olsun

    YanıtlaSil
  2. Anlatmakla olmuyor yapıp ikram etmek lazım..
    M.K.B

    YanıtlaSil
  3. ayy kesin denemek istiyorum,canım istedi:))

    YanıtlaSil
  4. Dün yaptım bu limonatadan ve bugün süzdükten sonra içtik.Ailem de çok beğendi.Teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Ay çok sevindik!!teşekkür ederiz..:)

    YanıtlaSil